windmill

Het reilen en zeilen van een windturbine

Luminus, de nummer 1 in onshore windenergie in België - windmolen uitgelegd.
Hoe werkt een windturbine?
Meer info
Luminus, de nummer 1 in onshore windenergie in België - Betrouwbare en krachtige windmolens.
Betrouwbare en krachtige windturbines
Meer info
Virtuele tour met een drone van de windmolens met Luminus
Virtueel bezoek aan één van onze windturbines
Meer info

Hoe werkt een windturbine?

 

Een windturbine zet wind om in elektriciteit. Het hoeft daarvoor zelfs niet hard te waaien. Een briesje van 10 kilometer per uur is al voldoende om energie op te wekken. Bij windsnelheden hoger dan 90 kilometer per uur worden de wieken automatisch stilgelegd, om de veiligheid te waarborgen en ook om slijtage van het mechanisme te voorkomen.

De ideale windsnelheid? Die bedraagt zo’n 40 kilometer per uur. Luminus gebruikt speciale software die meteorologische gegevens analyseert om de productie van de turbines zo accuraat mogelijk te voorspellen. Op basis van die informatie kunnen we indien nodig andere energiebronnen of centrales inschakelen.

Luminus, de nummer 1 in onshore windenergie in België - windmolen uitgelegd.

Betrouwbare en krachtige windturbines

 
Luminus, de nummer 1 in onshore windenergie in België - Betrouwbare en krachtige windmolens.

Luminus kiest voor windturbines en windparkconfiguraties die het maximum aan energie uit de aanwezige wind halen. De configuratie van het windpark, de dimensies en het vermogen van de windturbines worden afgestemd op de specifieke omstandigheden van het projectgebied.
Afhankelijk van de omstandigheden worden momenteel windturbines geplaatst met een vermogen tussen de 2 en de 4,5 MW. Ze bestaan meestal uit een mast van 90 tot 170 meter hoog en drie wieken van 50 tot 75 meter lang. Hoe hoger de mast, hoe meer rendement u krijgt, want de wind waait er simpelweg harder.

Alle windturbines van Luminus voldoen volledig aan de richtlijnen van de overheid, die aanbevelen om de energierecuperatie uit wind te optimaliseren en daarbij rekening te houden met de criteria voor de integratie in het landschap.

 
Download onze windbrochure

Virtueel bezoek aan één van onze windturbines

 

Wilde je altijd al eens binnengluren in een windturbine? Of bovenop een windturbine staan? Of misschien wil je beter begrijpen hoe een windturbine wind omzet in elektriciteit? Ga dan met ons mee naar één van onze windturbines in Geel-West, voor een virtueel bezoek. En geniet van het uitzicht. Adembenemend en net echt.

We creëerden een virtueel platform waarmee je een bezoek kan brengen aan een windturbine. Aan de hand van 360° beelden krijg je een totaalbeleving van hoe zo’n windturbine er van binnen uit ziet. Ook de omgeving wordt via droneshots mooi in beeld gebracht. Het systeem is te vergelijken met Google-streetview en is heel gebruiksvriendelijk. Via icoontjes kan je de binnen- en buitenkant van een windturbine van dichtbij uitpluizen. Achter de 360°-beelden ontdek je ook nog extra informatie en filmpjes die met een muisklik zichtbaar worden.

Handige tips:

  • Het bezoek start met een dronebeeld. Zo heb je een knap zicht over de site.
  • Via de groene bollen met witte stip ga je naar de verschillende onderdelen van de windturbine
  • Spot je een "i"? Dit zijn informatiepunten. Klik op de "i" en je krijgt op een groen scherm wat extra informatie over deze plek te lezen. Klaar met lezen? Dan klik je op het witte kruis in de rechter bovenhoek.
  • Je kan steeds gebruik maken van je muis om in alle richtingen rond te kijken.
  • Wil je tijdens je bezoek terug naar buiten? Klik dan op de groene, ronde knop met de drone bovenaan de pagina.

 

Benieuwd? Neem dan zeker een kijkje
Luminus, de nummer 1 in onshore windenergie in België - Virtueel bezoek aan één van onze windturbines.